Història.

La nostra història

Història

El 30 de maig de 1958 Josep Baldó Mañosa, constructor de Castellar del Vallès, s’estableix com a contractista d’obres a Terrassa. Ja d’un bon inici passa a ser un dels principals contractistes de la ciutat, amb la contractació i execució d’importants obres per a les empreses capdavanteres del “boom” econòmic dels anys 60, com fou la construcció de bona part del complex industrial de l’AEG, empresa alemana que s’establí a Terrassa, entre d’altres actuacions.

També fou a la dècada dels 60 que Josep Baldó Mañosa contractà l’execució de l’escola Abat Marcet, amb l’Ajuntament de Terrassa, primera obra contractada amb l’administració, amb projecte del que ha estat el cèlebre arquitecte català, Oriol Bohigas. Just recentment l’escola celebrà l’any passat el 50è aniversari de la seva inauguració.

Fou a partir del 28 de juny de 1972 que l’activitat constructora passa a desenvolupar-se a través de la forma jurídica de Societat Anònima amb la constitució de Construccions Baldó S.A.

Sota aquest format s’han portat a terme importants projectes d’edificació, que van des de la construcció de la nova seu del Bisbat de Terrassa, la construcció del camp de Golf de Matadepera, anomenat Club de Golf La Mola, la nova seu de Leitat, la nova seu de l’empresa Telstar a Terrassa, l’Hotel La Mola Conference Center entre Terrassa i Sabadell, el CEIP Nova Electra, executat per encarrec de GISA (Generalitat de Catalunya), just rehabilitant antigues naus ja construïdes per Josep Baldó Mañosa en la seva etapa de contractista d’obres. Projectes realitzats gràcies a un potent equip tècnic i directiu, orientat a satisfer les necessitats dels clients, que de forma recurrent han anat dipositant la confiança en Baldó Constructora.

Duran el primer semestre de 2013, l’empresa a portat a terme una reestructuració accionarial, que ha comportat enfortir la participació vinculada a la família de Josep Baldó Mañosa, amb la incorporació de Joan Betriu a l’accionariat de Baldó i associats, constructora, S.L., que fou duran els últims 10 anys, el director general de Construccions Baldó S.A., etapa de forta expansió del negoci.

Josep Baldó Mañosa

empresa

ENLLAÇOS INTERNS

Back to Top